ОСТАННІ НАДХОДЖЕННЯ
Авторський рейтинг від 5,25 (вірші)

Юрій Гундарєв
2024.05.08 19:21
Ось хлопчик малює: танк,
широка вільна дорога,
вгорі - синьо-жовтий стяг
і літери: «Перемога».

Цей хлопчик малює: танк,
широка вільна дорога…
А в серці лунає: «Так,

Юрій Гундарєв
2024.05.08 18:54
Пародія на пародію


Олександр Сушко опублікував на мій вірш «Зоряні очі» пародію «Пописати» такого змісту:

«Я трішки попрацював з оригіналом і вийшло.

Оце.

Роксолана Вірлан
2024.05.08 18:10
Двадцять четвертого лютня -
рівно в четвертій за дня:
Київ бомбили,
нам зголосили,
що почалася війна.

Місто здригнулось огнями -
та не здригнулись серця.

Артур Курдіновський
2024.05.08 06:42
Я написав таємний звіт
Тому, з ким буде несамотньо.
Дорога на південний схід
Мене покликала сьогодні.

Понад дорогою - паркан
Старий бетонний. Темно-сірий.
За ним - завершений роман,

Віктор Кучерук
2024.05.08 05:07
Не боюся сьогодні нічого
І ніяк не лякає мене
Ні чекання нічної тривоги,
Ні сирени гудіння гучне.
Не раптовою стала поява
Кровожерних вовік ворогів,
Бо не вірити зайдам лукавим
Мені мудрий Тарас заповів.

Володимир Бойко
2024.05.08 00:19
Йому здавалося, що він сходить, як зоря над світом. Насправді він сходив з розуму. Пітьма для москаля – не просто звичне середовище, але й стан душі. Росія без України – недодержава з недоісторією. Що для українця відродження – то для москаля пог

Іван Потьомкін
2024.05.07 18:44
«Чи ти знаєш, чому я без остраху бавлюся з тобою?»- спитав якось хлопчик змійку. «Ані разу не спадало на думку». «А тому, що, як запевнив тато, із зубів твоїх висотали яд. Це, мабуть, після того, як чоловік із милосердя підібрав і поклав за пазуху напі

Юрій Гундарєв
2024.05.07 12:18
Микола Біленький. 53 роки. Львів‘янин. Професійний клоун.
У перші дні війни повернувся з Англії, де працював за контрактом, щоб добровольцем піти на фронт.
Після контузії залишається зі своїми побратимами, адже їм конче потрібне його сонячне мистецтво.

Олександр Сушко
2024.05.07 09:38
Зорані очі



Оригінал тексту автора

Зоряні очі
Справ щоденних й не так, щоб дуже,

Микола Соболь
2024.05.07 07:20
Впаде до ніг листок останній,
знесилений, мов листопад,
його нездійснене бажання –
не повернеш весни назад,
пожухлими створились луки,
густіші сутінки гаїв
і одинокий кавкіт крука,
де стихла пісня солов’їв.

Віктор Кучерук
2024.05.07 06:51
Розмежований війною,
Гомонить безладно світ, –
Постачати ще нам зброю,
Чи давати вже не слід?
Світ дарма гадає знову,
Зволікаючи, на жаль, –
Чи обмежиться лиш Львовом,
Чи до Праги пре москаль?

Артур Курдіновський
2024.05.07 01:36
Неначе все - так само, як раніше...
Але чомусь хапається рука
За порожнечу. Березнева тиша -
Багатообіцяюча така.

Здавалося б: чого мені чекати?
Викреслюючи урочисті дати
Пожовклого свого календаря,

Микола Соболь
2024.05.06 14:26
Мовчить триклятий сюзерен,
що полчища стоять на сході
та запевняє: «Не сьогодні
прийде до нас війни кузен».
Незвідані шляхи Господні.

Пора усім на шашлики.
Арей, напевно, щось та знає,

Юрій Гундарєв
2024.05.06 09:56
Справ щоденних й не так, щоб дуже,
йду на балкон за повітря ковтком -
раптом зірка срібною смужкою
з неба збігає, мов крихітний гном.

Чітко бажання встигаю замовити,
гномику пункти всі перелічую:
щоб повернулися воїни зморені

Світлана Пирогова
2024.05.06 09:25
Слова для пісні від імені чоловіка)

Несу в руках троянди білі
Тобі, красуне, в знак любові.
А ти мене чекаєш мила,
Нам сонце усміхнулось знову.

В очах твоїх я бачу щастя,

Віктор Кучерук
2024.05.06 06:23
Уже від ранку й дотемна
Я бачу й чую щосекунди,
Як вкрай уквітчана весна
Співає весело і лунко.
Уся земля, мов пишний сад,
Буяє зеленню і цвітом,
Хоч дим і гуркіт канонад
Іще засмучують півсвіту…
Останні надходження: 7 дн | 30 дн | ...
Останні   коментарі: сьогодні | 7 днів





 Нові автори (Проза):

Анатолій Цибульський
2024.04.01

Меланія Дереза
2024.02.08

Ольга Чернетка
2023.12.19

Галюся Чудак
2023.11.15

Лінь Лінь
2023.10.26

Світлана Луценко
2023.07.27

Гельґа Простотакі
2023.07.15






• Українське словотворення

• Усі Словники

• Про віршування
• Латина (рус)
• Дослівник до Біблії (Євр.)
• Дослівник до Біблії (Гр.)
• Інші словники

Тлумачний словник Словопедія




Автори / Олександр Гора (1964) / Проза

 Вітання друзям

" «Есть заблуждающиеся, которые пересчитывают Богов, тем разделяя Сваргу (Высший мир). Но разве Вышень, Сварог и иные - суть множество? Ведь Бог и един и множествен. И пусть никто не разделяет того множества и не говорит, что мы имеем многих Богов». (Крыница, 9). "

Книга Велеса

Друзі, в наш бурхливий час змін вже не для одиниць, а для багатьох і багатьох людей найбільш нагальною стала сфера духовна. У ній ми знаходимо відповіді на пекучі питання, свідомо чи підсвідомо відчуваємо потребу в реалізації духовних станів свідомості, хочемо дізнатися про причини дій що відбуваються і сенс власного буття та навколишнього світу. Вартим є побачити перспективу свого розвитку і доброчинного життя суспільства, зберегти і внести позитивне до культурного виховання молоді суспільства рідної нації.
Людство стоїть на порозі Нового, кращого світу. При будівництві Нового завжди є руйнування старого і воно являє найбільше випробування для кожної людині. У багатьох духовних джерелах знаходимо ми одкровення, що стосуються майбутнього земного людства - одухотворення матеріального світу.

Святкуємо Христове Різдво. Той самий Христос, що був і є в Ісусі,
є також і вашим Реальним Я.
Історія народження Ісуса, який став Христом, є історією кожної людини. Ісус вже був Володарем Миру, коли народився в одному зі своїх багатьох земних втілень 2000 років тому. Його мета полягала в тому, щоб донести істину і Світло у світ, що заплутався в щільності та ілюзії.

Мало хто в той час міг осягнути глибину його вчення. У масі, люди ще не були достатньо розвинені духовно, щоб повністю осягнути істин, яких він навчав, і, замість цього, зробили з нього «бога». Нерозвинене тривимірне мислення поділу інтерпретувало слова «Я Є» (Я ЕСМЬ) які відносяться тільки до посильного.

Так почалося поклоніння людині, послань якої не зрозуміли. Проігнорувавши «Я Є» як істину про кожну людину, більшість людей просто продовжувало жити в непробужденном стані. Це помилкове вчення підтримується і сьогодні багатьма церквами, які під маскою духовності, продовжують поклонятися посланцю, ігноруючи послання.


Це історія багатьох Просвітлених Майстрів, які впродовж поколінь втілювалися, щоб допомогти людству розвиватися, і тоді їх відкидали або поклонялися їм як богам. Істина завжди загрожувала, і загрожуватиме особистим переконанням, викликаючи страх перед посланцем, що часто призводить до насильницьких дій у спробі утримати статус-кво, навіть якщо це заподіює біль і ускладнює життя.

Світ прямо зараз є свідком цього. У єдиному полі земного шанування немає чужих Богів. Всі Вони вийшли з єдиного борейского кореня. Місією Христа було очищення планети і просування її на нову духовну орбіту. Подвиг Христа складався в зсуві всієї Сонячної системи в бік еволюції. Є в Україні такі люди, котрі вдивляються тужливим поглядом на привабливе, рідне - Сузір'я Оріона. Саме з цього сузір'я всім відомий Спаситель Ісус. Брати Оріона несуть чашу Подвигу з моменту їхнього приходу на Землю. В Епоху Водолія - Золотий Вік Росії. І якщо темрява посилає своїх агентів, розосередивши їх по всій Росії, щоб нашкодити дружнім стосункам з оточуючими, то Брати теж ведуть роботу по утвердженню своїх принципів і збирання духовного потенціалу.Оскільки енергії вищих вимірів ллються на землю, світова свідомість почне відкриватися, ілюзії, створені та підтримувані переконаннями дуальності та поділу, почнуть валитися, залишаючи в минулому тих, хто має з них зиск, запекло намагаючись утримати їх.

У певний момент свого еволюційного подорожі кожна людина відчуває особисте Різдво — якщо не в цьому житті, так в наступному. Божественність, будучи справжньою людською природою, в певний момент буде духовно готова вирватися з грат дуального заточення.

Мір, Світ – це духовний Всесвіт, у відповідності з станом свідомості кожної людини. Людина, в інтерпрітаціях розумом, значною мірою обумовленим переконаннями добра/зла і поділу, буде діяти і відчувати світ не так, як людина, що досягла свідомості Єдності.

Різдвяна історія, як ви її знаєте, є матеріальним вираженням духовної діяльності. Це не означає, що такого не було, але, як і все в цьому світі, має більш глибокі рівні, які потрібно осягнути. Друзі Арктуріанці показують нам містичний рівень Різдва.

Ясла, здаються бідними і примітивними, символізують стан свідомості, необхідний для народження свідомості Христа, — свідомість, більше не захаращено тривимірними концепціями і переконаннями.

На постоялому дворі не було місця. Здавалося, що заїжджий двір (стан свідомості) більше відповідає людським стандартам. Христос може народитися тільки у свідомості, вільному від помилкових переконань, що дають владу створінням дуальності і поділу, оскільки «заїжджий двір» уже повний.

Непорочна Мати символізує творчо очищений стан свідомості, - здатна до народження свідомості Христа (Божественне, жіночий початок). Йосип — любляча, але сильна частина кожного (Божественне чоловічого початку), захищає матір і новонароджену свідомість Христа від зовнішнього втручання. Разом вони становлять єдність жіночих і чоловічих енергій.

Мудреці – Вознесенні Істоти Світла, визнали і прийшли вшанувати свідомість Христа, принесли дари і данину поваги. Мудреці і прості пастухи становлять духовну обізнаність, існуючу у всіх частинах світу і на всіх рівнях. Свідомість Христа ніколи не обмежується якоюсь расою, національністю чи статью людини.

Новонароджена свідомість Христа є крихкой, і потрібен час, щоб вона зміцніла і змужніла. «Малюка» потрібно берегти, захищати і ховати всередині, поки не настане час, коли воно зможе повністю проявитися і жити. Повністю розвинута свідомість Христа не має страху, тому що Вона знає Себе, і тому кожну хвилину живе в безумовній любові.

Різдвяна історія – це наша історія, дорогі друзі, історія кожного, хто живе зараз, оскільки ми переходимо від тривимірного свідомості до усвідомлення істини про те, хто ми є?! В певний момент у кожного з вас, хто прагне до Світлого буде особисте Різдво.

У тривимірному світі Різдво базується на концепціях, які варіюються у відповідності з кожною людиною, суспільством, традиціями, релігійними переконаннями і станом свідомості. Шануймося. Все в світі резонує та інтерпретується особистим рівнем розуміння. Не дивуйтеся, якщо ви помітите, що більше не резонируете з святковими діями.

Звичні уявлення, музика і емоційні стимули тепер можуть різати вуха, в той час, як раніше вони хвилювали вас і доставляли задоволення. Це викликано тим, що ваш резонанс більше не відповідає їм. Вам може здатися, що ви втратили Різдвяний дух, але швидше за все, ви просто духовно переросли на багато матеріальні аспекти різдвяних свят.

Святкуйте так, як вважаєте за потрібне, а не як вас зобов'язують. Радість — ваше природжене право і привілей як духовних істот. Вечірки, церковні служби, подарунки, музика або час, проведений з родиною і друзями, які все ще дивляться на Різдво по-старому, — це можливість для вираження безумовної любові. Найбільший подарунок, який ви можете зробити будь-кому в цей час, ваше визнання їх істинної ідентичності. Шануймося.

Дар Божественності визнається свідомо, поки не стає досягнутим станом свідомості, і потім струмує неусвідомлено, тому що він є одним цілим з людиною – він завжди з ним, в кожному його слові, і впливає на всіх, хто сприйнятливий до цієї енергії.

Для багатьох процес дарування подарунків виходить від почуття провини або як обов'язки. Розуміючи це, торговці сприяють продажам за допомогою сентиментальної реклами, переконуючи потенційних покупців, що вони не люблять, якщо не купують.

Якщо ви відчуваєте такого тиску, зупиніться і проаналізуйте свої переконання — «я вважаю, що змушує мене це відчувати?». Небо не впаде, якщо ви перестанете робити подарунки за звичкою тим, з ким у вас більше нічого немає спільного.
Найліпші вітання - побажання Здоров'я, Щастя, всім справжнього Різдва , з Новим 2017 роком доброго буття.
Нехай кожен подарунок, подарований вами в цей час, несе енергію духовного розуміння – дарунок Духом у матеріальній формі.


Отже, друзі, бажаю Вам невичерпної творчої енергії поглядів, натхнення Нових ідей і задумів! Нехай усі Ваші бажання здійсняться, а найзаповітніші мрії збудуться.
Нехай у Вашому житті завжди буде лад і місце для щирих емоцій в любові, хай панує доброта спільних взаємовідношень в повсякденному житті.
Щасливих слів натхнення і посмішок Вам, як у дітей - солодкорадісним соком!
Шануймося. Ми всі - такі різні, але ми, як одна сім'я- з Одного Цілого!
Прийміть найтепліші побажання - здорові будьте, щасливого Різдва, з Новим Роком взаєморозуміння!

Текст твору редагувався.
Дивитись першу версію.



      Можлива допомога "Майстерням"


Якщо ви знайшли помилку на цiй сторiнцi,
  видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Про оцінювання     Зв'язок із адміністрацією     Видати свою збірку, книгу

  Публікації з назвою одними великими буквами, а також поетичні публікації і((з з))бігами
не анонсуватимуться на головних сторінках ПМ (зі збігами, якщо вони таки не обов'язкові)




Про публікацію
Дата публікації 2017-01-02 21:19:21
Переглядів сторінки твору 646
* Творчий вибір автора: Любитель поезії
* Статус від Майстерень: Любитель поезії
* Народний рейтинг 0 / --  (3.401 / 5)
* Рейтинг "Майстерень" 0 / --  (0 / 0)
Оцінка твору автором -
* Коефіцієнт прозорості: 0.765
Потреба в критиці щиро конструктивній
Потреба в оцінюванні не обов'язково
Автор востаннє на сайті 2020.05.03 17:01
Автор у цю хвилину відсутній